Vi har passert 1.november og ennå er det ikke så mye som minner om at vi nærmer oss vinter, advent og jul. På ettermiddagen mandag den 31.oktober var det hele 13,5 grader ute. De siste tre dagene har det ligget på mellom 6 og 10 grader med regn. Selv i fjellet har snøen som kom tidligere smeltet nesten helt bort igjen.


Flom
De siste ukene har det regnet ganske mye, noe som igjen har ført til at elver og bekker har blitt ganske så store. Det er nesten så det ligner en liten flom. Dette er noe vi er vant til å se på våren, ikke i november. Det er jo ikke noe rart at man blir litt forvirret over hvilken årstid vi egentlig befinner oss i.


Mot jul ?
Det er litt rart. Man kommer inn i butikkene iført kun tynne høstklær, og det første man ser er julemarsipan, pepperkaker og julebrus? Nå? Det er alt for tidlig, det er jo lenge til jul ennå. Huff, den jula kommer bare tidligere og tidligere. Eller, gjør den egentlig det? Det er jo bare en og en halv måned igjen. Lenger inn i butikkene finner vi enda et tegn på hvilken dato vi har kommet til. Juleølet er ankommet.


Tiden går fort
Selv om ankomsten av juleølet er et tegn på at julen nærmer seg så er det likevel noe som skurrer. Rett ved siden av finner vi nemlig enda sommerøl. Nå kan man virkelig begynne å snakke om at tiden går fort. Rett fra sommer til jul, det er ikke verst. Jaja, helt sommer er det da ikke ute, men høst har vi enda. Høst ute og jul inne. La oss bare nyte de fine dagene vi har enda. Vinteren blir lang nok likevel så kanskje det ikke er så ille å gå rett fra høst til jul likevell ??