På bildet: Nyhetsredaktør i nettavisen Salangen-Nyheter, Jon Henrik
Larsen mottar prisen av ordfører Ivar B. Prestbakmo.


Årets Salangsværing ble presentert under gårdagns julemiddag til kommunestyret i Salangen. Den stolte vinneren var Salangen-Nyheters egen journalist og fotograf, Jon Henrik Larsen. Han ble tildelt
prisen for sitt brennende engasjement for alt som skjer i Salangen. Med Salangen-Nyheter, sitt engasjement
i nærradioen og TV-sendingene på internettsidene hans, går det fram av begrunnelsen til ordfører Ivar B Prestbakmo. - Jon Henrik er en en svært positiv markedsfører av Salangen, langt utover kommunens grenser, og derfor får han prisen i år, sa Prestbakmo foran alle kommunestyrerepresentantene som var samlet på Prix-kafeen i går.


Uviten om pristildeling
Jon Henrik selv var totalt uvitende om at prisen skulle bli tildelt han på gårdagens møte. - Dette er første gang at vi deler ut prisen "Årets Salangsværing" uten at prisvinneren har fått vite om at han får prisen, på forhånd. Larsen filmet selv presentasjonen av vinneren, da han ble overrasket med at det var nettopp han som skulle få prisen.
- Dette var en stor overraskelse. Hjertet bare slo fortere og fortere når Ivar B. leste opp hvem som skulle få prisen. Dette gir meg også en ekstra sterk motivasjon for å fortsette med det jeg holder på med her i Salangen, sier Jon Henrik Larsen ovenfor nettavisen.


Positive ting fra Salangen
Jon Henrik har har alltid ønsket å sette lyset mot alt det positive som skjer i Salangen, slik at folk både i og utenfor bygda får vite om det. Larsen var utrolig glad i går etter at prisen var delt ut, og fant nesten ikke ord, da undertegnede ringte han for å gratulere. - Jeg må få takke alle de som har nominert meg til denne prisen, sa Jon Henrik med et smil om munnen. Du kan se film fra utdelingen på ettermiddagens utgave av videonyhetene "Siste Nytt" fra Salangen !

Tekst: Oddgeir Sagerup
Foto: Egil Rinstad