Klokken er blitt 23:24 en sein søndag kveld i Salangen. I veigrøfta høres samtaler på kinesisk, spansk, indisk og engelsk. Plutselig høres bare ordet "Wooow". Det er turister som bor på hotell i Narvik som nå er på nordlysjakt i Salangen. I en minibuss fra Boreal Buss er de på såkalt "Aurora Chase", og nå har nordlyset tatt dem til Salangen.

nordlysturerbig2.jpg

Sørsiden av Sagfjorden
Nettavisens journalist møter dem like nedefor Lamo Ungdomssenter, der de fotograferer iherdig det som skjer på himmelen. Og fenomenet flagerer overhimmelen, og joda, de fotograferer direkte Salangen- reklame inn i kameraene, som senere kommer til å bli delt ut på nett og med venner og familie når de kommer hjem.

nordlysturerbig3.jpg

Tilbyr turer 
Det er selskapet Northern Shots Tours som arrangerer denne turen som i kveld går innom Salangen. Det er den italienske guiden Francesco Galbiati som ledet turen. Han forteller til nettavisen at de stadig søker etter nye plasser hvor de kan komme med buss og foreta stopp for å fotografere det undret som skjer på himmelen. Galbiati tilbyr fra før av også nordlys- safarier i Tromsø. Og nå har han utvidet markedet mot Narvik og turistmarkedet der.