salangen-nyheter.custompublish.com

fyrverkerimedsmellbig
Det var ett utrolig flott fyrverkerishow som ble fremført på nyttårsaften på Sjøvegan. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Fyrverkerigjengen markerte seg:

Jubileum med et smell

SJØVEGAN: Kveldens rakettshow og underholdning på Henriksenplassen var spektakulært og nok en gang utrolig fabelaktig. Flere tusen mennesker fra Salangen og kommunene rundt hadde møtt opp for å få med seg showet.


I den årlige tradisjon ble fyrverkerishowet på Henriksenkaia også i år arrangert. Spesielt av året er at fyrverkerigjengen og showet hadde 30 års jubileum. Det ble feiret med et heidundrende fyrverkerishow av dimensjoner. Gjengen bak laget et show som fikk mye ros av de rundt 3000 oppmøtte sjelene. Showet startet presis kl. 20.00. 
Mona Digre blant alle elevene på Henriksenkaia under fyrverkerishowet nyttårsaften. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Tok pusten fra folk

Folk så opp i mot himmelen og bare lydene "Ooooh" fra munnene kom ut i folkemengden nyttårsaften kveld. I år var det også laget en egen melodi til fyrverkeriet av Jøran Glad Berthinussen og Stian Kleppe, der også Mona Digre var med på vokal. Det var ikke bare folk på Sjøvegan som fulgte showet. Over hele verden satt folk samlet foran pcen for å følge direktesendingen fra Salangen-Nyheters WebTV. Totalt var det inne 15.316 pceer og fulgte sendingen fra kl. 19.00 til 21.20.


Det var ett folkehav på rundt 3000 som beveget seg ut fra Sjøvegan- sentrum etter fyrverkerishowet. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Eget fakkeltog
Beboerne i de ulike grendene i Salangen fulgte opp med den årlange tradisjonen og gå fakkeltog inn til sentrum, før fyrverkeriet. Ute ved Medby grendehus startet de tidlig å gå i fakkeltog, allerede klokken 17.00. Også på andre steder i kommunen gikk det fakkeltog i anledning dagen.


Se opptaket av Salangen-Nyheters DIREKTESENDING på web-tv fra fyrverkerishowet nyttårsaften:
 

Til nyhetsarkivet