salangen-nyheter.custompublish.com

setteroppbussbig
Utflyttet salangsværing, Rune Hansen setter opp buss fra Sørreisa til Sjøvegan nyttårsaften for venner og venners venner. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Fyrverkerientusiaster fra Sørreisa:

Setter opp egen buss

SØRREISA/SJØVEGAN: Utflyttet salangsværing Rune Hansen (bildet) setter også i år opp egen buss fra Sørreisa til Sjøvegan-sentrum for de som vil se fyrverkerishowet, uten å måtte ha bilen med seg.


Det hele startet som en ide for en god tid tilbake, men i fjor satte bussjåfør hos Cominor og stolt utflyttet salangsværing, Rune Hansen handling bak tankene om å sette opp egen buss fra Sørreisa til Sjøvegan- sentrum på nyttårsaften, for å oppleve fyrverkerishowet som skapes hvert år av entusiastiske salangsværinger. - Dette er jo en ide jeg har hatt i noen år. Men i fjor bestemte jeg meg for å sette opp buss, og det gav mersmak. Eg er stolt over heimbygda mi, og hva som skapes der. Også elsker jeg fyrverkeri!, utbryter Hansen og ler.


Satser på full buss
Når den første fyrverkeri- bussturen i fjor var ett faktum, var det med halvfull buss fra Sørreisa til Sjøvegan. - Det er jo primært lagt opp som ett venners venne tilbud for folk her i Sørreisa. Det er begrenset med plass på bussen, sier Hansen. I fjor var det 24 personer fra Sørreisa som kom med bussen til Sjøvegan. I tilegg var ett par fra Nittedal med på bussen fra Sørreisa, som ville oppleve det spesielle fyrverkeriet på Sjøvegan. - I år satser jeg på full buss, sånn at vi får rundt 40 mennesker med oss til Salangen, avslutter Rune Hansen.

Til nyhetsarkivet