salangen-nyheter.custompublish.com

slukkeskumbig
Med denne boksen kan starten på en brann være unngått i juletida. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Holder stand på Sjøvegan i dag:

- Vil forhindre branner

SJØVEGAN: Jula er like om hjørnet, og i den anledning tar sikkerhetsselskapet Vakta AS i Salangen sine grep for å forhindre husbranner i juletida.


Vi har allerede hørt masse nyheter på tv og radio om husbranner omkring i Norge i desember-måned. Tallene blir bare mer og mer uhyggelig for hvert år som går. I Salangen har sikkerhetsfirmaet Vakta AS nå tatt sine grep for å forhindre husbranner i desember. - Vi har dette produktet som heter 110- slukkeskum, som er helt unikt. Den lille brannslukkeren er enkel og bruke også. Det er bare å ta av hetten, trykke på knappen, og vips, så spyles det ut fire desiliter slokkeskum i løpet av 11-14 sekunder. Og har man en sånn i heimen nå i jula med alt stress og slik som kan oppstå, så har man ett utrolig godt hjelpemiddel for hånden dersom noe skulle ta fyr, og man kan slukke det mens det enda er i det små, sier daglig leder i Vakta AS, Hans Arne Iversen til nettavisen.


Kampanje på stand
I dag mandag starter Vakta AS med en egen kampanje på slukkeskum boksen. - Vi skal ha stand i ettermiddag mandag fra kl. 16.00 til 18.00 i gangen på Rema 1000 på Sjøvegan. Der kan man stikke innom dersom man vil høre mer om boksen og evt. kjøpe dette produktet. Det kan også være en fin julegave, sier Hans Arne Iversen og smiler. 


Kontakt med flere

Sikkerhetsfirmaet her i Salangen sier at på Sjøvegan har man hatt kontakt med flere lag og foreninger og institusjoner i bygda om dette slukkeskum- produktet, som er veldig lett og bruke - og kan være lett tilgjengelig. - Et vanlig 6-kilos brannslukkningsapparat veier i mellom 10-11 kilo, så for folk med redusert førlighet kan en liten sprayboks være et vel så bra hjelpemiddel i en kritisk fase av et branntilløp. Det er bare å ta av lokket, sikte og trykke, avslutter Hans Arne Iversen.

Til nyhetsarkivet