salangen-nyheter.custompublish.com

Debuterer med dikt

Lyriker Torill J. Sagerup skal gi ut en diktsamling som omfatter sin jobb på asylmottaket på Sjøvegan gjennom 20 år.


Om ca en uke skal Torill J. Sagerups diktsamling "Insha' Allah" (Hvis Gud vil) gis ut på forlaget "Publica bok AS" i Sandnes, og kommer i salg på bokhandler et par uker etter. Diktsamlingen "beskriver" Torills 20 år i jobben på Sjøvegan statlige asylmottak. - Jeg har opplevd mye på mottaket som jeg har tatt med meg hjem i senere tid, forteller ordkunstneren Sagerup. Hun håper at diktsamlingen kan også skape en forståelse om hvordan jobben på asylmottaket har påvirket henne selv. - I starten var det som en terapi for meg selv. Og i tillegg så liker jeg å skrive, legger Torill til.

Vil ha forståelse
Det er helt tilfeldig at diktsamlingen "Insha' Allah" er skrevet fra Sjøvegan statlige asylmottak, siden det er akkurat her Torill arbeider. Lignende historier kan finnes på mottaker over hele Norge, og Torill har valgt å skrive om Salangen. Torill håper at boka vil være med på å fremme litt forståelse og toleranse for disse menneskene som kommer til Norge for å få beskyttelse.

Mye for pengene
Diktsamlingen har ligget ute på nett i en stund, og snart skal Torill begynne å selge de 200 eksemplarene som hun har liggende. Boka, som er på 96 sider, koster kun 149 kroner. - Jeg er stolt av boka, fortalte en entusiastisk Torill Sagerup.

Store muligheter
Bokens utgivelse skjer på et meget godt tidspunkt, og den kan vise seg til å være en flott julegave. - Kanskje navnet " Inger Hagerup" kan byttes til Torill Sagerup, sa en lattermild Torill.

Til nyhetsarkivet