salangen-nyheter.custompublish.com

Juletrefester i bygda

I går ettermiddag var turen kommet for å holde de tradisjonelle juletrefestene omkring i Salangen-samfunnet. Nettavisen besøkte festene.


På Medby grendehus var rundt 70 personer samlet til den 109. juletrefesten i rekken. - Det er like koselig hver gang vi arrangerer dette, sier komitemedlem Renate Chruickshank til nettavisen. Hun i lag med Eve Hege Halvorsen og Gry Hege Rognsaa var i går ettermiddag i komiteen for festen.


Ventet og ventet
Mange barn ventet spent på at julenissen skulle komme på besøk, med noen pakker til de som hadde vært snill. Men først måtte alle gå rundt juletreet som var satt opp på grendehuset. Årets tre var sponset av Paul Martinussen. Det var også servering av kaker som bygdefolket hadde baket, i tilegg til kakao og gløgg som ble kokt på huset.


Tradisjonell feiring
Også i Indregården var det tradisjonell juletrefest for grendas befolkning. Dessverre var det lite folk som møtte opp, bare 25 personer. - Det er en lang tradisjon å ha trefest her på 4.juledag. Før i tiden var det en barnejuletrefest på formiddagen, og på kvelden var det voksenjuletrefest, eller kaffekveld med nokka attåt, sier mangeårig deltaker Ann-Mari Andersen til nettavisen. Også i her var det juletregang og nissebesøk for ungene i går.


Lodd og gaver
Den tredje plassen det var juletrefest i bygda 4.juledag, var på Laberg og på Folkets hus. Her hadde 80 barn og foreldre samlet til julefest. Det var Sørsia bygdelag som sto som arrangør. Juletregang og nissebesøk var også her på programmet. - Dette er en årlang tradisjon, også her på sørsia. Vi har iallefall hatt denne festen i alle de 40 årene jeg har levd, sier komiteeleder Hermod Dørum til nettavisen. På slutten av kvelden var det trekning av loddene, og mange vant fine ting.

Til nyhetsarkivet