salangen-nyheter.custompublish.com

- Folk har pengene løst

Fyrverkerisalget er for alvor i gang i Salangen. Hos Maxi Miljø går salget unna, og pengene sitter løst i lommene hos salangsværingene.


I går startet fyrverkerisalget hos butikken Maxi Miljø på Sjøvegan. Og køen med folk som skulle ha fyrverkerier var stor. - I starten av dagen var det veldig rolig her. Men så plutselig eksploderte det med folk som kom inn og handlet, sier selger Tone Steinsund. Hun ilag med sin far Jens Viktor Steinsund står begge bak disken i år også. - Dette er høytid for meg og pappa. Det er nå den artige delen av året er her, sier Steinsund.


Bruker mye penger
De som trodde at salangsværingene var sparsom med penger til fyrverkerier, tar feil. - En salangsværing bruker iallefall rundt en 700 kroner på fyrverkerier. Da har man også mye opplevelse igjen for pengene, sier en ivrig Jens Viktor Steinsund.


Ingen pinneraketter
Han påpeker at det ikke lengre selges pinneraketter på fyrverkeriutsalgene. - Det er jo blitt så strengt med dette. Det er kun vi på fyrverkerishowet på nyttårsaften som fyrer av disse type rakettene. Men det er for at vi har sertifikat for dette, sier Jens Viktor Steinsund.


Flere utsalg
Det er ikke bare Maxi Miljø på Sjøvegan som selger fyrverkerier i år. Butikkene Handleriet og Torsteins Dagligvarer selger også. Sistnevnte startet salget allerede søndag ettermiddag. - Det gikk bra med fyrverkerier hos meg på søndag. Folk er ivrig, sier kjøpmann Torstein Sørensen på Medby.

Til nyhetsarkivet