salangen-nyheter.custompublish.com

Solid økonomi-støtte

Mental Helse Salangen har fått 232 000 kroner fra organisasjonen Helse og rehabilitering. Pengene skal gå til å drive "møteplassen" i sentrum av Sjøvegan.På bildet: Leder Laila Tunheim (foran) og nestleder Sissel Paulsen (bak)
er glade for den store pengestøtten lokalforeningen i Salangen har fått.


Mental Helse Salangen har som kjent skapt en møteplass for folk i Salangen med og uten psykiske lidelser. Men det koster å drive en møteplass. Derfor søkte Mental Helse Salangen organisasjonen Helse og Rehabilitering om penger til et prosjekt med navn "Optimisme i hverdagen" for to år siden. Nå har man fått penger til det tredje og siste året med prosjektet. 


Utvide tilbudet

I dette prosjektet ønsker lokalforeningen på Sjøvegan å utivde tilbudet til mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende. - Vi har skapt møteplassen, og vi har utrolig mange som kommer innom her når vi har åpent, sier en glad og fornøyd leder Laila Tunheim ovenfor nettavisen. Det var en gledens dag på Mental Helse i dag når beskjeden om midlene kom. - Jeg var så glad. Dette er penger vi virkelig trenger, understreker Tunheim.


Vil ansette en person
Mental Helse-laget på Sjøvegan fikk 232 000 kroner til året 2009 fra organisasjonen til sitt prosjekt.  - Pengene skal vi bruke den personen vi har ansatt som kan jobbe her i lag med Laila og avlaste henne litt, og samtidig kunne være en person som kan tilpasse seg det å jobbe med personer med psykiske lidelser og andre medlemmer, forteller nestleder Sissel Paulsen ovenfor nettavisen. I dag har lokalforeningen på Sjøvegan rundt 60 støtte- og aktive medlemmer. Tidligere har de fått psykiatrimidler fra Salangen kommune. Med støtten fra organisasjonen Helse og Rehabilitering kan man gjøre enda mer i foreningen. Se og hør mer om saken i dagens sending av "Midt på dagen" på web-tv og radio fra kl. 16.00 til 17.30.
Foto: Jon Henrik Larsen

Til nyhetsarkivet