salangen-nyheter.custompublish.com

Fikk oppleve Luftforsvaret

18 år gamle Emil Hansen (bildet) fra Salangen fikk i helgen være med på flyskolecamp på Bardufoss i regi av Luftforsvaret.På bildet: Emil Hansen viser stolt fram plakaten han fikk under besøket
i Luftforsvaret i helgen.


Når Luftforsvaret slår på stortromma kan de få til mye. Dette fikk rundt 100 ungdommer fra rundt om i landet oppdage når de var på Flyskolecamp på Bardufoss. Emil Hansen fra Salangen var en av ni ungdommer fra Nord Norge som deltok. 1. desember er fristen for å søke Flyskolen i Luftforsvaret. Ungdom mellom 17-22 år har vært med i en konkurranse Luftforsvaret har arrangert, hvor premien var deltakelse på Flyskolecampen, sammen med en venn. Campen ble arrangert for første gang på Bardufoss flystasjon, hvor Flyskolen har vært siden den flyttet fra Værnes i 2002. - Hvis du tror du får det til, så får du det til, sier sjef for Flyskolen, major Kjell Martinsen oppmuntrende til campdeltakerne.


Piloterfaringer
Gjennom hele campen ble deltakerne fulgt av piloter. Kaptein Svein Gillebo, sjef for flyskolecampen ga deltakerne tidlig beskjed om at utdanningen ikke er lett. - Utdannelsen er hard og det er utfordrende, men det er absolutt verdt det, sier Gillebo, som selv har flydd F-16, F-5 og Jet Falcon.
Selv om utdannelsen virker tøff, skremmer den ikke alle. Mange av campens deltakere fortalte at de kunne tenkt seg å fly F-16 før de kom på campen, men fant ut at det å fly helikopter var minst en like artig jobb.


På bildet:
Luftforsvaret demonstrerte mange av sine helikoptre og fly
under camp'en i helgen.

Flyshow
Etter at alle deltagerne hadde hatt en flytur med Bell 412, fått omvisning i Orion og fått tatt en nærmere kikk på Saab safari (Flyskoleelevenes skolefly), F-16 maskinen og Lynx helikopter var det klart for et flyshow til ære for de potensielle flyskole søkerne.
Rett over seg fikk campdeltagerne se F-16 og Orion fly ved siden av hverandre, samt at Lynx og Bell viste seg frem fra sin beste side.
At helgen har økt lysten blant campdeltagerne til å søke flyskolen var det ikke tvil om.
Foto: Jon Henrik Larsen og Vegard Breie, Forsvarets mediesenter

Til nyhetsarkivet