I går startet Ibestad kommune med vaksinering av sine innbyggere i forhold til covid-19 viruset som herjer. Kommunen har valgt å starte med beboerne på Ibestad sykehjem. I går ble hele 14 beboere på hjemmet vaksinert. Det gjør at kommunen nå er i toppen av en statistikk over andel vaksinerte på sykehjem i Norge. Dette i følge en oversikt som avisen Verdens Gang gjør i disse dager. 

Ordfører Dag Sigurd Brustind (H) er veldig fornøyd med vaksineringen sålangt. 

- Våre dyktige vaksinatører Siv N. Henriksen og Magnus Grydeland vaksinerte i går ettermiddag pasienter på sykehjemmet i Hamnvik.  Svært bra at vi endelig er i gang med vaksineringen. Dette er løsningen på pandemien vi alle ønsker å bli kvitt, sier Brustind. 

Først ut i vaksineringskøen

Det var Alf Helgesen på sykehjemmet som var først ute med å bli vaksinert i Ibestad. Han var glad og fornøyd med å få vaksinen og feiret derfor vaksinen med en liten likør. 

I følge kommunens egne nettsider har de et godt planverk. De som vaksinerer har lang erfaring og høy beredskap. Vi er meget klare og kan allerede i dag ta imot vaksiner for fullvaksinering av hele befolkningen.

Prioriteringen av hvem som vaksineres først avgjøres av retningslinjer fra FHI og lokale prioriteringer gjort av kommuneoverlege. Kritisk viktig helsepersonell vil også få vaksine tidlig.

- Vi ønsker fortsatt at befolkningen tar kontakt med oss og gir tilbakemelding om de ønsker vaksinering. 260 innbyggere har allerede satt seg på listen, skriver kommunen på sine nettsider.