123 mennesker hadde møtt frem for å se forestillingen "Irish Ways" med Sangkompaniet, ledet av dirigent Tor Sigurd Larsen. I tillegg til sangkompaniet fikk publikum også oppleve Mona Digre Markussen, The Øgliners og Next to Manhattan. På slutten kom også Bjarne Dalhberg opp på scenen og spilte gitar til et par av låtene til stor begeistring fra publikum.


Flott start
Konserten startet med sangen "Lord of the dance", fremført av solist Jon Erik Henriksen sammen med koret. En solid gjennomføring til publikums begeistring. Deretter kom en salme skrevet i 1963 av Sidney Carter. Solist på denne var dirigenten selv, Tor Sigurd Larsen. Konserten startet veldig bra, roet seg litt ,men tok seg kraftig opp igjen mot slutten. De hadde veldig mange flotte soloprestasjoner og en av de som fikk mange positive tibakemeldinger fra publikum var Mona Digre Markussen.


Mona Digre Markussen fra Lavangen fremførte to sanger for publikum under konserten lørdag kveld. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Musikken
Det var mange flotte og kjente sanger som ble fremført og noen av disse var blant annet "Nothing compares to you" med Sinead O`connor, "One" med U2, "Still got the blues" med Gary Moore, "Hold me now" med Johnny Logan og "You raise me up" med Secret Garden. Sangene ble fremført med god presisjon og dyktige solister. Sangkompaniet hadde gjort en god jobb i å finne riktige solister til de riktige sangene. Flere av dem fikk også veldig mye skryt av publikum. Noen av de som ble spesielt nevnt var Jon Erik Henriksen, Per Harald Simonsen og Mona Digre Markussen.


Publikums reaksjoner
Etter konserten var kommentarene mange fra publikum og det var ingen tvil om at folk hadde koset seg masse. Det ble snakket om gode stemmer, flotte solister, musikken var bra og koret selv var veldig solid. En sa at han syntes solistene var noe varierende, men over alt meget bra. Andre var storfornøyde med alt og ville gjerne se dem igjen. Selv ville dirigent og leder Tor Sigurd Larsen, gjerne komme tilbake til Salangen for flere konserter. Men en ting som var sikkert, det var at publikum mente koret var bunnsolide i sine fremførelser og var meget samstemte.


Gitarist og solist Jan Erik Henriksen fikk strålende kritikker. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Ekstranummer
Etter siste sang reiste publikum seg opp og gav stående applaus mens de ba om en sang til. Og en sang til fikk de. Dirigent Tor Sigurd Larsen gav publikum det de ville ha og åpningsnummeret "Lord of the dance " ble spillt en gang til. Like sterkt som de åpnet, avsluttet de konserten til stor applaus fra publikum.


Fornøyd
Dirigent Tor Sigurd Larsen selv var veldig fornøyd med forestillingen, og tilbakemeldingene han fikk fra publikum som kom opp på scenen etter konserten var bare positive. - Jeg er veldig glad og fornøyd. Dette har vært kjempegøy, sier han før en ny publikummer kommer for å takke for et flott show. En annen som var fornøyd med kvelden var solisten Mona Digre Markussen. Hun fikk veldig gode tilbakemeldinger fra publikum, og en av damene i salen uttrykte at hun syntes Mona burde synge mye mer for hun har jo en sånn vakker stemme. Mona selv syntes det var veldig morsomt og ble glad for tilbakemeldingene. - Dette var veldig gøy og jeg er kjempeglad for at jeg fikk lov til å synge sammen med dette flotte koret. Dette var helt supert og jeg gleder meg til vi skal til Harstad å synge, sier Mona Digre Markussen til nettavisen.