Julen er en travel tid for de fleste, og for ambulansepersonell finns det ingen unntak. - Vi er ofte på utrykkning, sier Kyrre Tunheim til nettavisa. Det er i hovedsak Salangen og Lavangen som er deres primærområde som de har vakt over, men det er ikke uvanlig at ambulanser fra flere distrikter må steppe inn for hverandre, hvis det skjer mye på en gang. Ambulansetjenesten i Salangen har to biler; en dagbil og en døgnbil. Døgnbilen er nå juletiden i beredskap med to til tre personell, ellers er det fire til seks som til en hver tid er på vakt. 

ambubilde_spisebord.jpg
Julestemningen er på plass på fellesrommet til ambulansesentralen. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERESEN

-Mitt andre hjem
Dagligstuen på ambulansesentralen er som deres andre hjem. - Tiden går til å se på tv eller å lese faglig litteratur, sier Tunheim. Det er fast tradisjon at de vasker og pynter til jul, de setter opp juletre, henger opp julegardinger og legger på juleduker. I tillegg forteller han at de hvert år får 500 kroner fra Universitetsykehuset Nord-Norge, som de kan bruke på mat og julekos, men de takker ikke nei om noen kommer med en kake på døra til dem, smiler Tunheim.

ambubilde_gjengen_godjul.jpg
Gjengen som skal være på vakt i jula ønsker alle sammen en riktig god jul og håper de slipper å måtte dra ut til dere. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERESEN

- Pass på hverandre
Tunheim oppfordrer alle til passe ekstra godt på hverandre i jula, og at folk ser til naboer og de rundt seg at alle har det bra. - Det er mange som ikke har det så bra i jula, og det er viktig at folk gjør det de kan for at alle får en fin jul, sier Tunheim. Samtidig oppfordrer han også alle til å vise ansvar ovenfor alkohol og fyrverkeri. Jula er familietid, og han håper alle holder seg i skinnet, slik at de i ambulansetjenesten slipper å bringe dårlig nyheter til familier.