Fjällräven Polar er 300 kilometer lang ekspedisjon over den arktiske tundraen. Deltakerne vil styre en hundeslede hele veien fra Signaldalen til skogene rundt Jukkasjärvi i Sverige. Det er mange som har meldt seg på ekspedisjonen og blant disse er utflyttet salangsværing Hana Kekic. - Å få muligheten til å være med på ekspedisjonen ville gitt meg sjansen til å utfordre meg selv, sprenge mine egne grenser, samt å lære fra erfarne mennesker om hvordan man overlever under tøffe værforhold, sier Kekic til nettavisen.


Blitt tøffere
Hana flyttet til Tromsø i 2005 og har ikke alltid vært et friluftsmenneske, men har i senere tid blitt tøffere i kroppen. - Jeg har gått fra å være et menneske som sjeldent/aldri var på tur, til å bli et menneske som prioriterer friluftslivet. Jeg våget meg ikke ut på de lengre og mer krevende turene. Etterhvert som jeg flyttet til Tromsø ble jeg tryggere på meg selv, lærte å stole på meg selv og mine egne evner, forteller hun stolt videre.

Ekspedisjon.jpg
Hana Kekic er på fjelltur med sin siberian huskie. FOTO: PRIVAT


Savner Salangen
Når undertegnede snakker om Salangen, blir lengselen hjem større for den unge turgåeren. - Det er klart jeg savner Salangen, men jeg er så heldig at jeg bor såpass nært og fremdeles har familie boende der, så jeg kommer ofte på besøk. Det har vært fantastisk å oppleve Salangen «på nytt» etter at jeg ble friluftsmenneske. Salangen har så mange flotte tur- og aktivitetsmuligheter, understreker Hana og smiler.


Trenger hjelp
For å komme seg på ekspedisjonen hun drømmer om, er hun avhengig av salangsværinger som stemmer på henne. - Dette vil forhåpentligvis være min første store tur, men jeg trenger hjelp fra folk i heimbygda.. Jeg er på femte plass blant 31 norske søkere, og jeg trenger absolutt alle stemmene jeg kan få. Jeg håper virkelig at folk ønsker å stemme på meg, avslutter Kekic til nettavisen. Stemmene må gis før 10. desember kl. 10.00, og kan gis ved å følge linken http://www.fjallravenpolar.com/UserProfile/406

Ekspedisjon4.jpg
Hana liker å oppleve naturen, og finne utfordringer til seg selv i den. FOTO: PRIVAT