På bildet: Leder i Senterpartiet, Åslaug Haga fikk møte ungdomskandidatene til lokalpartiene i Salangen, Lavangen og Dyrøy.


Mange av deltagerne var på sitt første sentrale arrangement og disse fikk møte Åslaug Hage alene en halvtime før åpningen. Der fikk de hilse på partilederen og stille spørsmål. Mange av ungdommene hadde mange spørsmål og mye de ville ta opp med partilederen. - Vi ønsker disse velkommen til Senterungdommen og ønsker at de skal bli kjent med organisasjonen, og det å få møte Åslaug Haga alene er en del av det, sier leder i Senterungdommen Erlend Fuglum.


Stolte ungdomskandidater
De tre ungdomskandidatene til Salangen, Lavangen og Dyrøy kommuner benyttet også denne muligheten til å få hilst på sine leder. Mariell Apeland som er ungdomskandidat i Salangen Senterparti ovenfor høstens kommunevalg syntes det var trivelig og møte på lederen for partiet, og utveksle politiske synspunkter. De andre to jentene var kandidatene til Dyrøy Senterparti, Ellen Hals og kandidat til Lavangen Senterparti, Sandra Nygård Borch fikk også møte lederen. Sammen stilte de tre opp på et felles bilde ilag med Haga. Ellers på sommerleiren fikk de tre jentene delta i debattantskolering, samtidig som det var sentralstyre- og landsstyremøte i Senterungdommen.


Stolt leder
- Jeg er stolt over å være partileder for et parti som har flest ungdommer på listene, sa Åslaug Haga under åpningen av sommerleiren. For ferske tall fra SSB viser nemlig det at Senterpartiet har flest ungdom på listene rundt om i landet til høstens valg. - Vi er kanskje ikke det partiet som holder de beste innleggene eller drar på flest turer til utlandet for å lære mer, men vi er best i landet på å gjøre jobben med å bedre hverdagen for folk flest, sa Haga med applaus fra salen.
Foto: Håvar Emdal