På bildet: Gunhild Okstad fra Strokkenes mottar folkeprisen "Årets
Salangen-stjerne" av nyhetsredaktør i nettavisen, Jon Henrik Larsen


Den årlige tradisjonen like før jul om å dele ut folkeprisen "Årets Salangen-stjerne" ble fulgt i år også. Salangen-Nyheters mange lesere har sendt inn forslag på kandidater som var verdige til å få prisen. - Vi har fått utrolig mange e-poster fra folk om kandidater, og det har vært en hard jobb med å finne den rette kandidaten i år, men vi fant den til slutt, forteller nyhetsredaktør Jon Henrik. Det er sjette året nå at nettavisen kan dele ut en slik julestjerne til en person/lag/bedrift i Salangen som har gjort noe bra for kommunens innbyggere. Agnar Fossbakk ved Coop Prix på Sjøvegan sponser julestjerna som deles ut til prisvinneren.


- Nei, du tuller nå
Når nettavisens nyhetsredaktør kunne ringe Gunhild Okstad i går og fortelle nyheten om at hun var kåret til prisen var det en overrasket Okstad som mottok beskjeden. - Nei, du tuller nå. Jeg har vel ikke fortjent stjerna, sa Okstad. Hun fikk femten stemmer fra Salangen-Nyheters lesere. Grunnlaget for at akkurat hun skulle bli prisvinner var følgende:  "Gunhild Okstad har hatt alle barnehagene i Salangen på besøk i fjøsen sin på Strokkenes nå like før jul. I år var det andre året hun arrangerte dette i samarbeid med Lars Kai Nordmo på Felleskjøpet på Sjøvegan. Her laget hun julenissefest på låven, samt kokte grøt til alle ungene og sørget for å avtale tid med fjøsnissen slik at han kunne overvære besøket". Dette står det i en av de mange e-postene nettavisen fikk i anbefalingen av Okstad som prisvinner.


På sending!
Prisen ble offisielt delt ut av nyhetsredaktør Jon Henrik under opptakene til den siste videonyhetssendingen før jul. Også Lars-Kai Nordmo deltok på tv-innslaget i sendingen som kommer på nett lille julaften. I fra årene før kan vi nevne blant annet at Karstein Sørensen og firmaet Pålag har fått prisen og Bård Nyland for lang og tro tjeneste i bussjåføryrket. 
Foto: Frode Hanssen
Tekst: Karstein Sørensen