TineStafetten arrangeres for å fremme fysisk aktivitet. 100.000 ungdommer møtes på over 230 idrettsarenaer for å løpe, juble og heie og kåre den beste heiagjengen. Takket være god innsats fra lærere og andre frivillige har man sammen skapt en gøyal dag med fokus på bevegelse og sunt kosthold.


Deltakerne
Tine-stafetten er for barn mellom 6 og 9 klassetrinn. Alle som deltar får tildelt diplom, t-skjorte og diverse Tineprodukter. Hvert lag består av 4 jenter, 4 gutter og 2 reserver. Om man ikke har nok elever for å stille ett lag så kan de ta 8 elever av valgfri sammensetning og delta i åpen klasse.


Tromsø
Årets semifinale for Salangen- ungdommene gikk av stabelen på Idrettsheia i mai. Finalen derimot gikk av stabelen i Tromsø sist helg. Normalt avholdes fylkesfinalen i september, men i år ble den flyttet til november. Salangen deltok med to lag fra 7. og 8. klasse på ungdomsskoletrinnet. Grunnet utsettelsen og det sene varselet for ny dato var det bare ti skoler som var påmeldt i Troms.


God jobb
På 7-klassetrinnet var det tre skoler som deltok. Tromsø, Målselv og Salangen. Her tok Salangen seieren. På 8-klassetrinnet var det også bare tre lag, disse fra Kvæfjord, Skibotn og Salangen. I denne gruppa ble Salangen nummer to.i den totale lagkonkurransen vant Salangen. De fikk også skryt for meget god oppførsel fra stevnearrangøren og ikke minst den trivelige bussjåføren Rune Berg som var ungdommenes sjåfør til stevnet. Og bussjåføren fikk skryt tilbake av ungdommene for en flott tur.


2012
Til våren er det ny runde med Tine-stafett igjen og da går uttaket for elevene i Salangen oppe på Idrettsheia. De trener ikke aktivt for stafetten, men bruker gymtimene til allsidig gym igjennom hele året og når det nærmer seg konkurransene, øver de gjerne litt ekstra opp i mot selve konkurransen.