Lørdag 8 desember inviterer Viseklubben Baluba til ettermiddagskonsert på Lundbrygga. Temaet for ettermiddagen er god-natt sanger , og her er små og store velkommen inn for å finne litt ro og fred. - Vi tenkte at i adventstiden kan det fort bli litt mye styr og stress. Her er de velkommen inn og kan roe ned, og da gjerne med en bamse på fanget, forteller Inger Strand. Du er altså hjertelig velkommen til å ta med favorittbamsen, hvis du da ikke vil låne en av de 40-50 bamsene som pynter opp lokalet denne dagen. Her får man høre noen få kjente god-natt sanger for barn, men mest vil det være sanger rettet mot et litt mer voksent publikum. God-natt sanger for voksne har gjerne et litt annet tema enn for barn. Der barnas vuggeviser handler mye om trygghet og ro, handler det her ofte om arbeid og strev - og om natten kan du sove og slappe av.


Sanger for stillhet 
Ideen om en hel kveld viet god-natt sanger kom høsten 2010 da viseklubben hadde en konsert med sanger av Cornelius Vreeswijk. - Han har en fin vuggevise som vi så gjerne ville spille igjen, sier Inger. Så i 2011, da de deltok i Sanguka, fikk de i oppgave å gå ut og synge for stillhet. - Vi lurte litt på hvordan vi skulle løse det, og endte opp med å stille opp på Coop Prix kl 9 om kvelden og sang god-natt sanger for da ble det stille tenkte vi, forteller Inger til slutt.


Ensemblet
De som vil opptre denne kvelden er Arnfinn J Hanssen, Tor Magnus Østvik, Steinar Gjertsen, Nils Arne Sjøseth, Ragnhild Fjeldstad og Inger Strand. Konserten starter kl 16.00 og koster kr 100 for voksne, mens barn får fri inngang.