Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Glede over ny ambulansestasjon

Ambulansesjåførene Svein Roger Hanssen (t.v) og Stig Vimme (t.h) var i dag glade når de kunne starte arbeidet på den midlertidige ambulansestasjonen på Sjøvegan.På bildet: Alle de 10 ansatte ved Salangen Ambulansestasjon kunne i går
stolt møte opp på den midlertidige stasjonen på helsesenteret.


Klokken 08.00 imorges besøkte ordfører Ivar B. Prestbakmo gjengen på den midlertidige stasjonen i kjeller-etasjen på Salangen helsesenter. - Her var det blitt koselig, det kunne ordføreren konstatere da han stakk hodet innom de nyansatte på stasjonen.  I dag overtok staten ambulansetjenesten i Salangen og Lavangen. - Det er ingen forandring for publikum at vi er flyttet inn her, forteller nybakt daglig leder for ambulansestasjonen, Oddgeir Woll ovenfor nettavisen. Statsjonen på Sjøvegan har i dag 10 ansatte. Disse skal jobbe hver sine vakter i tjenesten. - Det er klart, dette betyr mye for publikum at vi får en slik tjeneste her på Sjøvegan. Det vil bli kortere utrykkningstid og mer faglig kompetanse blant de på stasjonen her, forteller ordfører Ivar B. Prestbakmo i Salangen kommune. Reaksjonene fra innbyggerne i nabokommunen Lavangen er delt. Noen er positive til stasjonen på Sjøvegan, mens noen er negative til forandringen som er gjort.


Ny bil og nye rutiner
Det er Helse Nord som skal drive ambulansetjenesten i begge kommunene, med felles base på Sjøvegan. Med den nye stasjonen følger det med to nye uttrykkningskjøretøy i gul farge. - Vi har bare fått en ny bil hittil, men vi får den andre i februar, forteller daglig leder Oddgeir Woll. Fram til den nye bilen kommer, leier Helse Nord Salangen sin gamle ambulanse. Det blir mye lettere for de ansatte og jobbe også, etter at staten overtar. - Vi får nå et helt annet turnussystem, understreker Woll. Det blir folk som skal jobbe dagvakt fra kl. 08.00 til 16.00, mens det blir to som skal jobbe døgnvakt og skal sove her på stasjonen, sier Woll. Den nye stasjonen som for tiden er under bygging, skal stå klar til innflytting rundt den 7.juni til neste år. Se innslag fra ambulansestasjonen på neste utgave av videonyhetene "Siste Nytt".
Foto: Jon Henrik Larsen

Til nyhetsarkivet
Tips en venn