Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
sucusbig
Gamle LP-plater får fort en ny funksjon.

Spennende elevbedrift:

Gjenbruk er spennende

SJØVEGAN: Elevene ved elevbedriften Sucus UB har miljø og gjenbruk i fokus når de produserer de mest fantasifulle ting av alt mulig rart. Her kan det være muligheter for å finne gaver til den som ikke har alt likevel, eller unike ting til deg selv.


Sucus UB er en ungdomsbedrift ved Sjøvegan videregående skole. Den er styrt av elever på service- og samferdsel, som tar for seg alle de ulike sidene ved driften. Ungdommene har utviklet egne unike og miljøvennlige produkter, og her har fantasien fått fritt spillerom. Gamle ting har fått en ny og spennende funksjon i disse dyktige elevenes hender.


Fantasifull gjenbruk
Et av de mest populære produktene deres er en LP-skål laget av gamle LP-plater. Skålen har et kult og tøft design. Ikke to skåler er like, og de passer perfekt til for eksempel godteskål. Er du litt seint ute med julegaver eller leter etter noe unikt til en spesiell person, kan dette være den perfekte gaven. Sjansen for at de har en slik fra før, er minimal. - Frem til torsdag kjører vi en spesiell kampanje på denne skålen der man får to skåler for kroner 150,-. Vanligvis koster de kroner 100,- per stk, forteller Inger-Andrea ved Sucus UB.


Deler med andre
Ungdommene ved elevbedriften ønsker å dele litt av godene med andre som ikke har det så bra. Derfor går 10% av overskuddet til Water4Life. Dette er skolens veldedighetsprosjekt der elevene samler inn penger til landsbyer i Kambodsja slik at de får rent drikkevann og malaria-myggnett. Ønsker du å komme i kontakt med denne gjengen så send en mail til sucusUB@yahoo.no.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn
Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen
Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS