Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ryddetforlivetbig
Tellekorpset etter årets TV-aksjon i Salangen var svært godt fornøyd med opptellingsresultatet søndag kveld. FOTO: JON HENRIK LARSEN

TV-aksjonen 2011:

Giverglede til tusener

SJØVEGAN/TENNEVOLL: Årets TV-aksjon til Norsk Folkehjelp har engasjert mange salangsværinger og lavangsværinger søndag ettermiddag. Både de som har vært bøssebærere, men også de som har gitt penger. Hele 71.700 kroner kom inn fra folk i Salangen på bøssene.


Over 50 bøssebærere sørget for å få inn pengene til årets tv-aksjon fra Salangen. Hele kommunen skulle i løpet av søndagsettermiddag fått besøk av en bøssebærer. Også institusjonene i kommunen som bo- og eldresenter og Salangen Helserehab ble besøkt.


Stolt aksjonskomite

Det var en tydelig stolt tellekomite for årets TV-aksjon som i går kveld kunne konstatere at Salangen har gitt et god slump med penger til årets aksjon. Hele 71.700 kroner hadde kommet inn. - Vi har i snitt gitt 46,67 kr. pr. innbygger på det beløpet vi har fått i dag, og det er vi fornøyd med, sier leder for tellekorpset Gry Hege Rognsaa. Også kommunen har gitt 2 kroner pr. innbygger til aksjonen i år, noe som tilsvarer rundt 4422 kroner.


Beste på flere år
Beløpet etter årets aksjon er det beste på flere år i Salangen. I fjor kom det inn 68.102 kroner som kom inn fra Salangen til daværende aksjon. - Det ser ut til at folk har en spesiell "hånd" over aksjonen i år, som går til Norsk Folkehjelp, sier Gry Hege Rognsaa.


Uten bøssebærere....
Rognsaa vil rette en spesiell takk til alle sjåfører og bøssebærere som har vært på dørene omkring i kommunen og samlet inn pengene i løpet av søndagen. - Disse har gjort en kjempejobb, og hadde det ikke vært for dem, så kunne vi ikke ha satt inn et slikt stort beløp på kontoen til TV-aksjonen i år, understreker Gry Hege Rognsaa stolt.
 


Stolte lavangsværinger
I Lavangen var det også storstilt innsamlingsaksjon med flere bøssebærere. Leder for tellekorpset, Kolbjørn Sjøseth er godt fornøyd med resultatet. - Det ble totalt 29.696 kroner innsamlet på bøssene i Lavangen i år. Vi har øket med rundt 1000,- kr fra fjorårets aksjon, og det er vi fornøyde med, sier Sjøseth til nettavisen. I gjennomsnitt ble det gitt kr. 53,29 pr. innbygger i Lavangen i år. Noe som gir kommunen en 95.plass på giverlisten blant landets kommuner.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn