Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Gatelys-hærverk koster

Det er 900 gatelys i Salangen som Salangen kommune må vedlikeholde hvert år. Mange av disse blir til stadig utsatt for hærverk.


Tekniske etat i Salangen kommune har mye arbeid med å holde gatelysene oppe å gå. Av de 900 gatelysene som må sjekkes, er det noen som har mer enn bare en sprengt pære. Mange av gatelysene som tekniske avdeling sjekker har blitt utsatt for en eller annen form for hærverk, og dette koster Salangen kommune dyrt.


10.000 i hærverk
Av de 100.000 kronene som blir brukt årlig på generelle reparasjoner av gatelysene, er det 10.000 kroner som går til reperasjon av hærverk. Dette gir også tekniske avdeling mer jobb på gatelysene. - Vi skulle egentlig være ferdig i dag. Det er mer jobb enn vi trodde først, forteller Arild Johansen i teknisk etat når nettavisen møter han ute på veien.


Ødelagt lys
I et par noenlunde pussige tilfeller har tekniske etat funnet ødelagte gatelys med luftgevær skudd og stein på innsiden av glasset. Et par folk i Salangen synes tydeligvis at gatelysene er gode skyteskiver. - Dette koster oss veldig mye, og vi håper at folk kan slutte med denne typen aktiviteter, sier teknisk sjef, Tore Ratkje til nettavisen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn