I vinter skal VImme på langtur på ski over nordkalotten. Turen kommer til å være 900 km lang og kommer til å ta 40 dager. Vimme har selv organisert turen slik at privatpersoner og bedrifter kan sponse et beløp for per kilometer han har gått på turen. Inntektene vil gå til barnekreftforeningen. - Planen er å få folk og bedrifter til å sponse x antall kr. pr. kilometer som er gått på turen. Det er også mulighet for å bli med på turen eller deler av turen for både opplevelsen sin del eller for å hjelpe å få til flere gåtte km som da utgir mer penger til barnekreftforeningen. - Jeg har allerede fått inn en del utstyrs sponsorer, samt flere ting som skal auksjoneres bort til inntekt til foreningen, forteller Vimme stolt til nettavisen.


Aldri stille
Jan Vimme er også kjent som Fjellfinnen nemlig på grunn av at han alltid er ute i farten. - Jeg bor egentlig ute i naturen, og jeg liker å være på fjellet. Jeg gleder meg veldig til denne turen, og mars er en fantastisk tid på året å gjøre dette på. Eneste utfordringer jeg er nervøs for er selvfølgelig været, fortsetter Vimme.

JanVimme3.jpg
Kløstrevatnet men Mednipa i bakgrunnen til høyre og Krakhellenipa til venstre i tåka. FOTO: JAN VIMME


Familiefar
Vimme er også far til 3 barn og mye av inspirasjonen for turen kommer derifra. - Jeg har tre barn, heldigvis friske. Jeg gjør dette av eget innsats nemlig for å hjelpe barn som ikke er like heldige, sier Vimme. Den eldste sønnen skulle ønske han kunne være med på turen. - Den eldste sønnen min på 14 år har veldig lyst å være med, han elsker å være på turer. Jeg skulle gjerne tatt han med, men han er ikke vandt til å ta så lange turer. Kanskje jeg tar han med en annen gang, ler Vimme avslutningsvis til nettavisen.


Sponse
Det har blitt opprettet et eget konto som er sperret til formålet. Årsaken til det er å få med hvor mye som blir samlet inn, i tillegg til at han ønsker å overekke en sjekk til foreningen med eksakt beløp og med en takk fra alle som har donert.