Ikke mange vet at det i desember feires jubileum for en storslagen bedrift i Salangen. Frisørkjelleren, eid av Bente Fjeldstad har drevet i over 20 år i Salangen innenfor frisørfaget. 4.desember blir derfor en spesiell dag for frisør Fjeldstad som startet med klipping av folk når hun bare var 19 år.

Kundene fornøyd
En av de trofaste kundene til Frisørkjelleren er Jørn Ove Sæbbe (bildet). Han har i alle år gått til Bente for å få klippet håret, og synes det står stor resepekt av alle de årene Bente har drevet i faget.
- Ja det er stort at hun har drevet så lenge som hun har gjort, eg skjønner ikke at ho har klart det. Jeg ville ikke ha maktet en slik jobb som dette med å klippe folk hver dag, understreker Jørn Ove.
Han har alltid gått til Frisørkjelleren for servicen er veldig god, samt at man alltid blir tatt i mot på en god måte.

Prisen er ubetydelig
Bryr du deg ikke om hvor mye det koster idag for å få klippet seg?
- Nei, det gjør eg ikke. Skal man klippe seg så må man regne med det at det koster. De skal nå tross alt leve av dette også, sier en bestemt Sæbbe. Han er mest opptatt av at ting skal gå fort og raskt unna når han først setter seg ned i frisørstolen hos Bente. I den senere tid har Stine Benjaminsen ved salongen stått for klippingen av den unge herren.

"Hobby-psykolog"
- I denne bransjen er det veldig spesielt når man har kunder i stolen. Man har på en måte en slik kontroll over dem, at man får høre mye forskjellige historier, forteller Bente Fjeldstad.
Så du blir på en måte en slags psykolog da?
- Ja, så absolutt. Man får høre positive ting, og negative ting som folk opplever i sin hverdag. Så man må være sterk psykisk og fysisk selv når man skal drive med å klippe folk, forteller Bente.

Markerer sterkt
Jubileumet vil bli markert med tilbud på hårprodukter og utvidede åpningstider i hele desember fram til jul. - Kundene vil nok få noe godt å spise også når de kommer innom, sier de to frisørene Bente Fjeldstad og Stine Benjaminsen ved salongen.
Foto: Jon Henrik Larsen