Det var god stemning inne i kantina på SABE i går ettermiddag da Frelsesarméen var på sitt halvårlige besøk. Det var ikke bare salangsværinger som fikk med seg den hyggelige konserten, for avdelingen fra Dyrøy kommune var også med på samlingen, ettersom eldresenteret i Dyrøy for øyeblikket renoveres. Det var flere kjente fjest å se blant de dyktige musikerne fra Frelsesarméen, men blant dem dukket det opp en ny. Det var nemlig Gunnar Flørenes Gundersen, som 15. september ble tiltrodd rollen som Major i Frelsesarméen. Kort forklart var dette hans første besøk i SABE, og da valgte han noen sololåter som sto han nært.

frelsearmeen_paa_besok_INGRESS2.jpg
Judith Sterry (t.v.), Jarly Kristoffersen og Alf Karlsen nøt stemningen i kantinen ved SABE under musikkframføringen til Frelsesarméen. FOTO: ALEKSANDER WALØR

 

Gospel av Elvis Presley
Major Gunnar Flørenes Gundersen har vært en aktiv musiker, og har blant annet spilt mellom kinoforestillinger og på Cirkus Arnardo som han forteller til publikum. Fra disse spillerundene hadde han 2 etterspurte låter som ble framført i løpet av ettermiddagen, men Gundersen hadde også noen låter som ikke var forventet. – Jeg skal synge en av de 69 gospellåtene til Elvis Presley. Jeg har en venn som har skrevet bok om gospel, og der skriver han at like før Elvis Presley ble kjent, skulle han intervjues på TV. Da de diskurterte innholdet, ønsket Elvis å spille en eller to gospelsanger som han fikk nei til å spille. Da sa han "det er greit", så gikk han. Da måtte de gi seg og da fikk han synge. Han holdt fast på troen som bestemoren delte med ham, forklarer Gundersen.

Se videosnutt fra besøket under: