Malin Johansen er 18 år gammel og har nettopp begynt å spille i Salangen skole- og drillkorps. Hun har valgt å spille klarinett, og etter halvannen måned er hun allerede blitt meget flink. Hun synest ikke at klarinett er spesielt vanskelig å spille til tross for at hun ikke hadde noen erfaring fra før. Hun har tatt kunsten fort, men innrømmer at hun har øvd litt ekstra. - Jeg har ei som jeg har øvd sammen med, forteller Malin.


Kjente igjen personer

Det at hun kjente noen som spilte i korpset hadde nok mye å si for at hun valgte å begynne her. - Jeg hadde ikke noen faste aktiviteter på fritiden og tenkte at om jeg spilte klarinett kunne vi gjøre det sammen både i korpset og på fritiden, forteller Malin. Det var derfor hun valgte klarinett som sitt instrument. - Salangen musikkorps har tatt meget godt imot meg, Det er veldig sosialt og dirigenten Max er skikkelig artig. Han forklarer alt med humor, sier Malin.


Malin er blitt tatt godt imot i Salangen skole- og drillkorps. FOTO: JOHN HENRIK LARSEN


Sosialt

For ikke så lenge siden var Malin sammen med 72 andre musikere og drillere på øvingshelg på Sjøvegan, og det syntes hun var kjempeartig. - De kom også fra Lavangen og Bardu, og vi spilte sammen. De var flinke til å spille, mener Malin. Denne øvingshelgen øvde de blandt annet til adventskonserten som skal være i kulturhuset 1 desember og da får vi alle sjansen til å høre hvor flinke Malin og de andre i Salangen skolekorps er blitt.


Mye ekstra

Det har vært mye ekstra øvinger nå før jul slik at de skal være klare for å opptre med julesanger, men dette er noe som Malin bare synest er gøy. - Det er kjedelig å øve alene hjemme. På øving med skolekorpset er vi mange sammen og det er kjempekoselig å spille sammen med dem, forteller Malin. En annen ting som var med på å lokke Malin til korpset var tanken på 17.mai. - Alle i spesielle uniformer og med ulike instrumenter som spiller sammen høres artig ut, mener Malin som allerede gleder seg til 17 mai. Dette er noe hun definitivt har lyst til å fortsette med.