Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Flere vil til Salangen

Bedriften ”Placement” jobber for å gi nederlendere og tyskere mulighet for å bosette seg i Salangen. Nå skal de satse på å få flere familier til bygda vår.


Alexander Oudijk fra Nederland er nylig blitt ansatt som den nye prosjektlederen i "Placement", og hans syn på Salangen er kun positivt. - Salangen er veldig bra. Det er flott natur og jeg elsker det, forteller Alexander til nettavisen. Å bosette familier fra Nederland er noe som andre kommuner også prøver på, men i Alexanders øyne er det Salangen som er mest engasjert i saken. Etter at familien Van Den Brug kom til Salangen og startet sin butikk "Outpost", ble det klart at det finnes mulighet for arbeidskraft og kompetanse fra hvor enn det måtte være.


Kommende innbyggere
Placement har nå kontakt med ca. 20 familier som ønsker å bosette seg i Salangen. Det ikke så enkelt for en familie å flytte til Norge uten å ordnet seg en plass å bo, en jobb og eventuell skoleplass til barna. Men Placement jobber effektivt for å gi familiene de beste mulighetene for å komme til Salangen. Flere familier var på besøk i Salangen sist sommer for å få en forsmak på livet i bygda.


Store forberedelser
Det finnes jobbmuligheter i Salangen for både fysioterapeuter, tannleger, snekkere, rørleggere med mer, og det finnes personer i utlandet som har den rette utdanningen. Familier som flytter hit som også har barn, trenger muligheten for skoleplass. - Hvis Sjøvegan videregående skole blir lagt ned, kan dette få store konsekvenser for familiene som har lyst å flytte til Salangen, avslutter Alexander Oudijk.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn