Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Flere innbyggere

Salangen kommune har den tredjebeste befolkningsutviklingen i Troms hittil i år 2008. - Jeg synes dette er svært gledelig for kommunen, forteller ordfører Prestbakmo.På bildet: Salangen kommune har den tredje beste befolkningsutviklingen i Troms hittil i år.


Statistisk sentralbyrå la i dag 20.november fram befolkningstallene pr. 1.10.08. Disse viser at fra 1. januar og til 1.oktober er det kun Tromsø (+997) og Sørreisa (+48) som har mer positiv befolkningsutvikling en Salangen kommune (+27). Spesielt positivt er det at det både er fødselsoverskudd og flytteoverskudd. Dette betyr at Salangen pr 1.oktober har 2.196 innb, mot 2.169 pr 1. januar.


Gledelig situasjon

Ordfører Ivar B. Prestbakmo synes situasjonen er positiv. -  For Salangen er dette svært gledelig. Imidlertid er det svært bekymringsverdig at nabokommuner har negativ befolkningsutv i samme periode. Eksempelvis Ibestad -49, Bardu -28, Gratangen -5 og Dyrøy med -15 hittil år, forteller Prestbakmo til nettavisen. Han fortsetter med og si at befolkningsutviklingen på svært mange måter er viktig i forhold til utvikling av lokalsamfunnene, er det framover særdeles viktig å fortsatt tenke framtidsrettet, være sprek og romslig når vi i Salangen forsøker å legge til rette for en positiv samfunnsutvikling, avslutter Prestbakmo.
Foto: Jon Henrik Larsen

Til nyhetsarkivet
Tips en venn