I mørketiden trenger man jo all slags lys som man kan få. Morten Andersen har igjen gjort sitt til at folk som kommer til Sjøvegan får både lys og juleglede med sitt flotte opplyste hus i Kongsveien. Rett før man kommer inn til sentrum av Sjøvegan kommer man i skikkelig julestemning.

Det er nemlig en årsak til det er det flotte og gjennomtenkte julehuset til Morten Andersen, der ingenting er overlatt til tilfeldighetene og alt er symetrisk satt opp. Tidligere har Morten Andersen uttalt til nettavisen følgende.

- Jeg har jo hatt lys i masse år, litt sånn sporadisk, men for tre år siden var fruen i Tromsø, mens hun var der leide jeg lift og monterte alle lysene på huset å jeg sa ingenting til ho, så da desember kom og jeg slo på lysbryteren ble hun overrasket kan man trygt si, fortalte Andersen til nettavisen.

Mer på baksiden
For mange er det nok bare fasaden av huset til Andersen som vises med julelys, men på baksiden av huset er det mer.

- Men det som ikke vises fra hovedveien, er at jeg nå har pyntet en god del på baksiden av huset. Det siste året har vi å pusset opp huset på siden av vårt, der sønnen vår har hus. Der var ett av kriteriene at han måtte godta julepyntet hus og han har også vært til stor hjelp med monteringen av lysene, avslutter Morten Andersen til nettavisen.