På bildet: Villmarksjenta Tone Jorunn Tveito opplevde mye på sin reise
igjennom Norges land.


I de siste dagene har hun vært rundt i vår region og fortalt om sin tur langs hele Norge. I dag stopper hun på Sjøvegan for å fortelle om dette. Det skal hun gjøre på Salangen kulturhus i formiddag klokken 11.00. - Dette er et foredrag som alle kan høre på, dersom de har tid i dag, forteller kultursjef i Salangen kommune, Kurt Jan Kvernmo ovenfor nettavisen.


Spennende
Det er Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) som vil få landets ungdommer hekta på jakt og fiske. Gjennom et forrykende multimediashow skal ungdom trigges ved hjelp av lyd, lys, røyk, bilde og film.  På vegne av NJFF, reiser villmarksjenta Tone Jorunn Tveito landet rundt på jakt etter ungdommer. Hensikten er å gi ungdommene en opplevelse av natur, jakt, fiske og fangst, formidlet gjennom et suggererende show.


For ungdom mellom 15 – 25 år
- Dette blir ikke noe trøtte greier. Her lover jeg at selv de mest fremmedgjorte ungdommer får en opplevelse de ikke glemmer. Etter denne forestillingen burde iallfall de fleste vite hva de har lyst til å gjøre, sier Tveito lurt. Hun er 29 år og kommer fra Tokke i Telemark. Tidligere har hun bodd et skoleår i lavvo, gått Norge på langs og har en brennende interesse for både jakt og fiske.


Satser på de unge
Forestillingen heter ”Bill. mrk. BRUSPULVERBLOD” og er en del av NJFFs mange barne- og ungdomsprosjekter. De to siste årene har NJFF vært på tur med over 200 000 barn og ungdom. Resultatet av dette er en sterk vekst i antall barne- og ungdomsmedlemmer, og i forbundet teller vi nå godt over 16 000 barn og ungdom.
Foto: Jon Henrik Larsen