Even og familien har en tøffere hverdag enn de fleste,men måten de takler det på har vært helt utrolig. Etter den tragiske teltbrannen i 2010 valgte familien å stå frem med sin historie, og måten de har representert Salangen på utenfor kommunens grenser har vært meget flott. - Det er godt at det man gjør blir satt pris på. Vi har hele tiden følt mye støtte i lokalsamfunnet, og det har vært godt å ha med seg, forteller Krister Kvien, Evens pappa.

Flotte ambassadører
Ordfører Ivar B. Prestbakmo synest først og fremst dette er fantastisk. - Med de utfordringer de har i hverdagen viser de hva som er mulig også når ting er vanskelig. Det er flott at de har krefter til å fortelle sin historie og være slike flotte ambassadører for Salangen, sier Prestbakmo mens han serverer den ferske prisvinneren favorittbrusen hans.

Verdige prisvinnere
7 år gamle Even og lillebror er de yngste som noensinne har vunnet årets salangsværing. Even har nok ikke helt skjønt hvor stort dette er, og av alle de premiene han har fått var nok gavekortet på leker hos Maxi Miljø det han satte mest pris på. Men en dag vil han nok forstå hvor mye folket i Salangen setter pris på han siden de valgte å gi han denne hedersbetegnelsen.

Se videoinnslag med intervju i forbindelse med utdelingen: