Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
brannbilpaaplassbig
Varabrannsjef i Salangen, Tore Ratkje (t.h) og brannsjef Odd Hellefossmo (t.v) er fornøyde med den nye brannbilen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Gratulerer med ny brannbil:

Endelig på plass

SJØVEGAN: Allerede i 2005 ønsket brannvesenet i Salangen en ny brannbil, og i desember 2011 ble det endelig innvilget. Etter mye venting kan endelig Salangen brannvesen glede seg over at bilen er kommet på plass, og snart klar for tjeneste.


Brannbilen de har fått, er Bardu Brannvesen sin gamle bil. Det er en Mercedes 1997 modell. Bilen er kjørt bare 40 000 km, og bør nesten regnes som en ny bil. - Brannbiler blir bare brukt til utrykning og øvelser og blir derfor ikke kjørt langt. Denne er meget godt vedlikeholdt, så vi visste det var en god bil, sier varabrannsjef Tore Ratkje. Mercedesen er mye større enn den gamle, og har dermed mye bedre plass til utstyr. Også vannkapasiteten er enormt mye bedre. Mens den gamle brannbilen bare rommet 800 liter, har den nye plass til hele 3200 liter vann. Det er mange steder i kommunen der brannvesenet må bruke vann direkte fra bilen og da vil disse 2400 ekstra literene med vann gjøre en enorm forskjell. - Denne bilen er etter forskriftene, og det betyr at vi kan gjøre en mer effektiv og bedre jobb på skadestedet, forteller Ratkje.


Tore Ratkje sier den nyanskaffede brannbilen blir ett godt verktøy for mannskapene i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Veteranbil
Den gamle brannbilen, en Dodge 83- modell, kjøpte kommunen i 1983. Den var helt ny da de fikk den, og på den tiden var den helt topp. Men nå er den helt utdatert og tilfredstiller ikke dagens behov. Neste år vil bilen være 30 år gammel og blir da regnet som en veteranbil. Men det betyr ikke at den blir pensjonert. - Vi vil å beholde den gamle Dodgen. Den vil bli utrustet som en ren redningsbil, forteller Ratkje som er meget fornøyd med nyanskaffelsen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn
Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen
Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS