Norge er rammet av smørkrise. Plantemargarin finnes det i bøtter og spann, men ekte meierismør er det helt tomt for. Og det har det vært et par uker nå. - Det kom en leveranse fredag sist uke, men den forsvant fra hyllene, nesten før vi hadde satt dem inn, sier daglig leder på Coop Prix, Jimmy Treland til nettavisen. Butikkene har aldri vært borte i noe slikt siden krigen og nå krangles det blandt de "lærde" om hvem som har ansvaret og hvorfor det er blitt slik det er. I steden for å jobbe sammen for å finne en løsning så leter de etter noen å skylde på.


Tomme hyller
Både Rema 1000 og Coop Prix på Sjøvegan har hatt tomme hyller i flere dager. Rema 1000 viste ikke noe om når de eventuelt kan få inn mere smør. Coop Prix derimot fikk inn to kartonger på fredag, men de var like fort fri. I en samtale med personalet på Coop Prix så kunne de informere oss om at det kom folk innom hver dag for å spørre om det var kommet mer smør. De kunne heller ikke si noe om det kom mer smør i den nærmeste fremtiden, men om de fikk inn noe som helst så ville det mest sannsynlig komme onsdag eller fredag når de mottar de andre varene. Men en ting er i allefall klart, dette er ikke en normal situasjon. Ingen av butikkene nettavisen har snakket med har opplevd en slik situasjon før.


Trøsten kommer
Redningen er imidlertid ikke så langt unna. Regjeringen har senket tollen på ekte smør slik at blant annet Tine kan importere smør til hungrige nordmenn. Dette smøret skal hentes fra blant annet Danmark sier de i en melding fra Tine Norge. De håper at de skal ha dette klart i løpet av den kommende uken slik at kjølehyllene i butikkene rundt om i landet igjen kan fylles med smør for bakeklare og lavkarbofølgende nordmenn.