Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

En hilsen til Salangen !

Utflyttet salangsværing, Torkel Rørstand (bildet) bor i Tromsø med familien, men likevell lengter han hjem til Salangen av og til.


Jeg har fått den store gleden av å skrive en hilsen hjem. Ja, jeg sier fortsatt hjem når jeg snakker om Salangen. Et fantastisk tettsted som alltid vil ha en stor plass i mitt hjerte, takket være den flotte plassen dette er. Salangen var en trygg og god plass å vokse opp på, med mange flotte venner, utrolige naturmuligheter, idrett, skole og mye, mye mer. Når jeg er hjemme på besøk er det fortsatt mitt inntrykk at dette ikke har forandret seg.


Det er nå 15 år siden jeg flyttet fra Salangen. På mange måter føles det som en kort tid da minnene om oppveksten i Salangen huskes meget godt, men slik er det ofte med gode minner. Jeg bor nå i Tromsø med min kone (Linda) og to døtre (Thea 6 år, Sara 3 år). Slettaelva der vi bor har vi mulighet til å ta på oss skiene og gå rett til fjells, løpeturer i marka, fiske og jakt. Våre naboer har blitt noen av våre beste venner der vi går rett, inn til hverandre og har sosiale tilstelninger sammen - akkurat slik det pleide å være i Salangen. Da vi bygde hytte i Balsfjorden (4 km fra nærmeste vei), kjøpte vi all materialen hos Idé på Sjøvegan. Der fikk vi stå inne på lageret og kappe hytta ferdig, bunte lassene og låne lastebilen for å kjøre materialene - dette skjer kun på en liten plass der alle kjenner alle.


Vi har bodd i Tromsø i 10 år med unntak av 1,5 år i Qatar i Midt-Østen. Et fantastisk opphold i et land som har alle motpoler til Nord-Norge; stabil utrolig høy varme, tørt, ørken, masse strender og fri ferdsel med motorisert kjøretøy i naturen. Å kjøre store V8'ere i ørkenen er noe av det morsomste jeg har gjort, men ville aldri velsignet det i Norge, men det setter scooterdebatten i perspektiv! En de mest fantastiske tingene med å flytte utenlands for en periode, er å lære seg mer om andre mennesker og kulturer.


Å se forskjellene mellom oss som har vokst opp i trygge omgivelser i Norge og andre, gjør noe med deg som menneske og setter livet i et nytt perspektiv. Andre ting er de fantastiske jobbmulighetene det gir, skolemuligheter for barna, språk og nye venner for livet. Jeg vil på det varmeste anbefale det til alle! I tillegg til at vi er så heldige å ha svigermor og svigerfar i Lavangen har nå mamma og pappa kjøpt seg fritidshus i Salangen (som vi håper blir pensjonistbolig) og dette gjør at vi lettere får besøkt Salangen mer i framtiden. Det er da med meget stor glede vi kommer på besøk.


Salangen har en utrolig positivitet som jeg ikke har sett på mange år, det gleder en salangsværings hjerte. Det er tydelig at Salangen har vært svært heldige med mange ildsjeler som står på og får ting til å skje. Idrettsheia har fått et imponerende anlegg som vil fostre mange talenter i framtiden. Huset mot havet og Rema-bygget er virkeliggjort takket være ildsjeler som er villig til å ta nødvendig risiko for å skape nye ting. Jeg vil benytte muligheten til å trekke fram noen som jeg synes har gjort en ekstraordinær innsats for Salangen; Tor Arne med snekkerifabrikken, Idés utvidelse i Elvelund, osv. Andreas med Garsnes (som har en av Norges beste restauranter), Nyt og satsning på hyttefelt. Dugnadsgjengen i SIF, Ken Rune og Odd i Salaks med sine suksesser, investorer bak huset mot havet, Morten og gjengen bak Millionfisken, osv, osv. Denne listen kunne blitt uendelig lang - tusen takk for det dere gjør for å utvikle Salangen til et senter i Nord-Norge!


Jeg er en ivrig leser av Salangen-Nyheter.com, og gleder meg over hver eneste nye artikkel om det som skjer hjemme. Her gjør Jon Henrik en fabelaktig innsats. Noe av suksessene som jeg leser om der tror jeg blant annet skyldes et politisk miljø med Ivar i spissen som klarer å samarbeide med det lokale næringsliv for å skape nye arbeidsplasser - godt jobbet. Heia Salangen!


Kilde: Desemberutgave, Snadder

Til nyhetsarkivet
Tips en venn