Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
elvelundundevannbig
Elvelund Camping er under vann. Skadene er store, sier eier Tor-Arne Chruickshank til nettavisen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Flom i Salangen:

Elvelund under vann

ELVELUND: I løpet av lørdag formiddag ble Elvelund Camping i Salangen lagt under vann. De fleste campingvognene som står ytterst mot elva, har nå vann under seg. - Vi snakker om store skader her, sier innehaver Tor-Arne Chruickshank til nettavisen.


Natt til lørdag begynte allerede vannet og stige ved Elvelund Camping i Salangen. Lørdag morgen og formiddag ble campingvognene som står ytterst på campingen, rammet av vann. - Vi har flere vogner her nede som står under vann nå. Det er usikkert om vannet har trenget inn i alle vognene, sier innehaver Tor-Arne Chruickshank til nettavisen lørdag formiddag. Han hadde selv vært på campingen siden tidlig morgen lørdag og fulgt med på utviklingen. - Vi har berget en vogn fra vannet, og dratt den lengre opp, så den går det bra med, sier Chruickshank.


Campingen i Elvelund er under vann, etter at Salangselva har blitt større i løpet av lørdag. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Hytte ødelagt
Blant annet en hytte som står på campingen til utleie, er lagt under vann. - Der har vannet tatt isolasjonen i hytta. Den kan vi ikke leie ut mer etter dette, da må det restaureres, sier Tor-Arne bestemt. Han forteller også at flere av plattingene til campingfolket har seilet av gårde fra campingen. - Vi berget flere av dem før de kom så langt som ut til fjorden, sier Chruickshank.


Garsnes Brygge har fått vann inn over gulvene, og vannstanden er også høy her. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Garsnes i vannet
Også ved Garsnes Brygge er det en fortvilt eier lørdag. - Ja, jeg kan ikke annet gjøre enn å se på det som skjer her. Vannet har nådd over kanten inn til bygget her, og vann er nå på gulvet her, sier eier Andreas Utstøl ved Garsnes Brygge. Han er også fortvilt over det som har skjedd. - Vi har meldt i fra til forsikringen om dette, og tatt bilder og dokumentert det. Vi får håpe at vannet trekker seg tilbake snart, slik at vi får se på skadene og begrense det så godt vi kan, sier Utstøl. Han håper at han kan bruke serveringsstedet til uka, da det er booket inn ett julebord. - Vi får se om det blir noe lukt og slikt her når vannet nå¨har trekt seg tilbake. Vi må vurdere alt fortløpende, sier Utstøl.


Nesten i vann
Også nede i Sjøvegan- sentrum ser man klare tegn til at vannet stiger. På baksiden av Felleskjøpet har vannet nesten kommet over kanten i sjøparken. Det er ikke mange centimeterene som skal til, før det kommer over. Skulle det komme over, er det fare for at det kan ta seg inn i Felleskjøpet og i Rema 1000- bygget.


Se video fra Elvelund camping:

Til nyhetsarkivet
Tips en venn