På bildet: Arbeiderparti-veteran i Salangen, Eliseus Rønhaug er invitert til å overvære Nobels fredsprisutdelingen i Oslo 10.desember.


Nobels fredsprisutdeling i Oslo er noe som mange ser fram til hvert år i disse tider. En av disse er Eliseus Rønhaug i Salangen. Han har igjennom alle år sittet foran tv-skjermen og fulgt det offisielle fredspris-arrangementet fra Oslo. Men i år har stortingsrepresentant og partikollega Bendiks Harald Arnesen fra Troms invitert Rønhaug ned til Oslo for å være med på selve utdelingen. Det at stortingsrepresentanter inviterer personer med seg på utdelingen, er det lang tradisjon på i Norge. - Jeg synes det er veldig artig. Jeg gleder meg til å kunne overvære utdelingen fra salen, i stedet for foran tv-skjermen her hjemme, sier en glad Eliseus Rønhaug til nettavisen.


Deltok på sending
I går ettermiddag deltok Eliseus Rønhaug på Salangen-Nyheters WebTV sending fra kl. 16.00 til 17.30. Her fortalte han om programmet han skal igjennom når han kommer til Oslo. - Jeg reiser nedover på førstkommende tirsdag, og skal overnatte der til onsdagen da utdelingen er. Jeg er invitert på kaffe på Stortinget av Bendiks Harald. Kanskje jeg kan få anledning å treffe stortingspresident Torbjørn Jagland når jeg er der også, sier Rønhaug forventningsfullt. Men uansett blir det en stor dag for Arbeiderparti- veteranen fra Salangen, som også er meget imponert over arbeidet som prisvinner Martti Ahtisaari har utrettet igjennom mange år.
Foto: Jon Henrik Larsen