12 jenter og 13 gutter var i helga på treningssamling i Salangen og Lavangen. Alle er elever ved Nordreisa videregående skole og skilinja der. Elevene kommer stort sett fra hele Nord Norge samt en elev fra Lillehammer. 

Også fire salangsværinger går i år på denne linja ved Nordreisa videregående skole. Dette er Ariane Daleng, Endre Nergård, Ivar Fredheim og Niklas Ånesen. 

- Vi ønsker jo at våre elever skal få reise litt rundt i Nord Norge og se ulike områder. I fjor var vi også i Lavangen og hadde treningssamling med tilholdssted på Fjellkysten gjestehus, og vi var veldig fornøyd med det oppholdet. Så derfor kom vi tilbake i år igjen, sier lærer Øystein Ånesen til nettavisen. 

Ulike treningsforhold

Det har i løpet av helga vært ulike treningsformer elevene har vært med på. Alt fra rulleski langs fylkesveien til intervalltrening til Vinkelen/Bellashula i Salangen, samt bakkeløp i Spansdalen sist søndag. 

- Det har vært en veldig fin helg igjen her. Jeg er litt stolt for at jeg får ta elevene med til mine hjemtrakter og vise dem områdene her og treningsforholdene her. Og forholdene har vært veldig gode i helga for å drive med treningssamling, sier lærer Øystein Ånesen avsluttende. 

treningshelgisalangenbig2.jpg
Ariane Daleng er også elev ved Nordreisa videregående skole og skilinja der. I helga var hun på hjemlige trakter på treningshelg, der hun blant annet deltok i bakkeløpet i Spansdalen.