I dette skoleåret 2011/12 er det 16 elever som tar faget. De fordeler seg på følgende idretter: 9 fotballspillere, 5 volleyballspillere, 1 kampsportutøver og 1 syklist.


Toppfag

Toppfag er når man i tillegg til vanlig skole har et spesielt fag man fordyper deg i. Toppfaget idrett på Sjøvegan betyr 5 timer ekstra trening hver uke i tillegg til en hel fagdag hver femte fredag. Fagdagen deles i to hvorav en del er praktisk trening og en del er ren teori. Her blir det igjennomgått en del momenter og forskjellige aktiviteter for å se hvordan en type idrett som kan være bra for en annen type idrett. - Dette er et unikt tilbud til elever her på Sjøvegan som gjør at ungdommene slipper å flytte fra bygda for å få skolegangen de ønsker, sier lærer Andreas Seipäjärvi til nettavisen.


Fagdager

Den første fagdagen ble allerede avholdt 7.oktober, og da ble alle elevene testet i hurtighet, spenst og utholdenhet. Fagdag nummer to var i går fredag. Da kom Cato Sørensen, instruktør i Setermoen Taekwondo klubb for å holde treningen. Fokuset denne gangen var balanse og koordinasjon. Å trene allsidig ved siden av å trene spesifikt på en idrett kan være med på å gjøre utøveren enda bedre. Elevene selv syntes dagens økt var kjempebra. - Det var gøy å få prøve noe annet, og dette var en god styrketreningsøkt sa en av gutta nettavisen pratet med.


Slipper skolebytte

Toppfag er foreløpig bare for elever i andre og tredje klasse på allmenne fag. Nå skal det også diskuteres hvorvidt dette også skal tilbys til førsteklassingene. Avgjørelsen skal komme innen 1.desember i år slik at elevene på ungdomskolen kan få beskjed i god tid før søknadsfristen til videregående utdanning går ut. Tidligere har elever fra Salangen, Lavangen, Dyrøy og andre kommuner i nærheten måttet flytte til Bardufoss, Harstad eller Tromsø for å få fordypning i idretten sin. Med dette tilbudet kan de bo hjemme noen år til.


Elevene

Elevene selv synes dette er et kjempebra tilbud og de er glade for at de kan bo hjemme lengre en om dette tilbudet ikke eksisterte. Etter fredagens fagdag snakket nettavisen litt med jentene på linja og de var enige om en ting. Dette var et godt tilbud. - Dette er kjempebra. Vi kan bo hjemme hos mamma og pappa litt lengre, og vi slipper å flytte til Tromsø, sa en av jentene. En av de andre var veldig fornøyd med å kunne få en bedre spesialisering av sin egen idrett samtidig som hun gikk på vanlig skole.