Som nettavisen skrev ved 6-tiden påskeaften morgen var det i natt en snøscooterulykke i Salangen. Ulykken ble først ikke meldt inn til politiet, men bare til ambulanse og helsepersonell som et rent helseoppdrag. Men etterhvert kom det frem opplysninger som gjorde at Universitetssykehuset i Nord Norge (UNN) meldte fra til politiet om hendelsen som en trafikkrealtert ulykke. 

- Vi fikk først inn melding klokken 03.25 fra UNN om dette. Da var det en stund siden hendelsen hadde skjedd. Vi ble koblet på fordi det ble oppdaget at skadene var trafikkrelatert og hadde oppstått som følge av scooterkjøring, forteller operasjonsleder Beate Helberg i Troms politidistrikt til nettavisen påskeaften ved 10-tiden.

Det var en mann i 20- årene som ble fraktet til UNN i Tromsø med store skader. Han ble funnet og tatt hånd om av helsepersonell, og flydd med luftambulansen til Tromsø. Sykehuset melder påskeaften formiddag at mannen senere døde av skadene han pådro seg i hendelsen.

Skjedde i Øvre Salangen

 Det skal ha vært flere personer tilstede da ulykken skjedde. Men mannen i 20-årene var den eneste som var innvolvert. Ulykken skal ha skjedd i nærheten av Elvenes leir og flystripa der, i følge operasjonsleder Helberg i Troms politidistrikt. 

- Den har skjedd i nærheten av flystripen der på Elvenes. Vi foretar nå avhør av de som var tilstede der og involvert. Vi har hatt ressurser på stedet som har foretatt åstedsundersøkelser, og det er enda avsperret område der snøscooteren står. Den har også store materielle skader etter hendelsen i natt, sier operasjonsleder Beate Helberg til nettavisen.

Årsak

Det er i følge Helberg for tidlig å konkludere med årsak til den tragiske ulykka, og om det er var rus innvolvert i hendelsen. 

- Alt vil bli tatt med og sjekket i rutinemessig etterforskning som vi nå har startet og vil fortsette med i dagene som kommer, sier Helberg avsluttende. 

Den mannlige snøscooterføreren i 20-årene er ikke hjemmehørende i Salangen kommune. De pårørende blir nå ivaretatt av helsepersonell fra UNN.  

Elvenes leir ligger i Øvre Salangen: