Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
gryhege2
I år er det siste året for Gry-Hege Rognsaa og være aksjonsleder for TV-aksjonen i Salangen. Men hun håper som i alle de tidligere årene, at folk i bygda gir så det svir idag når bøssebærerne kommer på besøk. FOTO: JON HENRIK LARSEN

TV-aksjonen 2011:

Den store giverdagen

SJØVEGAN: I dag er årets TV-aksjon, også i Salangen naturligvis. Aksjonsleder Gry Hege Rognsaa (bildet) håper salangsværingene gir så det monner på bøssene i løpet av dagen.


I år går inntektene til Norsk Folkehjelp. Pengene fra TV-aksjonen i år skal gå til arbeidet med å fjerne miner og klasebomber som ligger igjen etter krig og konflikt. Når Norsk Folkehjelp rydder en mine, er den borte for alltid.


Skjer hver dag

Hver eneste dag drepes og lemlestes uskyldige mennesker avminer- og klasevåpen. Dette er en forferdelig trussel for menneskene som bor i disse områdene. Minerog klasebomber ligger gravd ned på over alt. Det er ikke uvanlig å finne eksplosiver på skoleveier, lekeplasser, dyrket mark eller langs veien. Bare i Laos ligger det igjen 70 millioner klasebomber etter Vietnamkrigen.  Pengene fra årets TV-aksjon skal gå til å rydde vekk denne trusselen. Norsk Folkehjelp graver frem og uskadeliggjørminer og klasebomber hver dag i 15 ulike land. Det er et tidkrevende arbeid, hvor hver kvadratmeter blir søkt gjennom før arealet kan overlates til lokalbefolkningen.


Verdens største dugnad

TV-aksjonen har vært gjennomført hver eneste høst siden 1974 og er blitt en institusjon og en tradisjon i Norge. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall deltakere. Hvert år jobber 7000 frivillige landet over med organiseringen av innsamlingen i sin kommune. Målet er at 100.000 bøssebærer skal besøke 2 millioner husstander i Norge i løpet av to timer denne søndagen i oktober.  I Salangen vil bøssebærerne være i aksjon fra kl. 16.30 og utover ettermiddagen mot tidlig kveld.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn