Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
stillebybig
På bildet: Det finnes noen få høye bygninger i byen Billings. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Midt i staten Montana:

Den stille byen.........

Det er veldig stor forskjell og reise fra nordvestkysten av USA og storbyen Seattle til byen Billings, midt i staten Montana. En by med mye stillhet, men likevell med mange spennende mennesker.


Salangen-Nyheters redaktør er som kjent på en aldri så liten rundreise fra nordvestkysten av USA til vestkysten av USA med stopp i statene Montana og South Dakota. Den første dagen gikk med på reise med fly fra Oslo til Seattle, med et lite stopp i Reykjavik på Island.


På bildet:
Politiet er mye mer synelig i byen Billings. Noe man er mindre vant med hjemmeifra. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Regntungt

Undertegnende kom fram til ett regntungt Seattle, som både var vått og mørkt. Men dagen derpå ble startet med en god frokost med lyse og flotte omgivelser utenfor vinduet. Turen gikk så ut til flyplassen i Seattle, der undertegnede tok fly til byen Billings, som ligger midt i staten Montana. Det gikk 2 timer og 45 minutter med et lite lokalfly i beste Widerøe-stil. Når man så kom fram til Logan Airport i Billings, var det litt sol og 11 grader i luften, noe som gjorde at man kunne trekke ekstra på smilebåndet.


På bildet: Byen Billings er ikke så stor i omkrets, men det bor likevell nærmere 100.000 mennesker her. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Utforsking av byen
Etter og ha reist med fly og stresset til og fra flyplasser i to døgn, var det godt med en liten spasertur igjennom byen Billings. Men det var en stille by som kunne møte undertegnede. Dørene var stengt på butikkene, og det var ikke så lett og finne seg en restaurant for å få seg noe å bite i. Byen som har nærmere 100.000 innbyggere, har nemlig ikke et så veldig stort tilbud til folk og turister på en søndag. I ulikhet med Sjøvegan har næringslivet i Billings nå fått opp julegatene som skinner så flott når det blir mørkt. Jeg ble sulten av vandringen, og fant meg en spesiell restaurant som hadde eget bryggeri vegg-i-vegg, ved navn Montana Brewing. Her kunne man ta seg en øl som var laget på ekte lokalt vis, samtidig som man fikk seg noe godt å spise.


På bildet: Grunnlegeren av byen Billings, Frederick Billings har fått en egen statue midt i byen. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Stor grunnlegger
Like ved togstasjonen i Billings, står det en statue av Frederick Billings som var grunnleggeren av byen, som med stort engasjement fikk aktivitet og virksomheter til og etablere seg her. Blant annet med gruvedrift. Byen beskrives i dag som en by fyllt med magi og mystikk, og kanskje er den det - hvis man bare er her flere dager i året og opplever alle dens lyse sider. Mandag går turen videre fra Billings til Rapid City i South Dakota. På turen vil undertegnede besøke blant annet områder der det i dag bor indianere. Følg med i neste reisebrev!

Til nyhetsarkivet
Tips en venn