FIRST® LEGO® League er en kunnskaps- og teknologikonkurranse som strekker seg over en arbeidsperiode på 8 uker. Den har som mål å inspirere barn og unge i alderen 10-16 år til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. I midten av september ble årets første FIRST® LEGO® League-oppdrag sluppet løs, som i år heter «City Shaper» og er designet for å inspirere nysjgerrighet rundt arkitektur.

*Saken fortsetter etter bildet*

lego_konkurranse_2019_IBESTAD-SKOLE_BIG2.jpg
De 13 elevene flagger med oransje t-skjorter når de representerer Ibestad skole på den lokale FIRST® LEGO® League-finalen i Harstad 9. november. FOTO: PRIVAT

Høy deltakelse
For 13 elever ved 8. klasse på Ibestad skole blir 9. november en konkurransedag, for da reiser de til Harstad for å delta i den lokale FIRST® LEGO® League-finalen. Kontaktlærer, Ella Irons sier til nettavisen at prosjektet er tredelt. – Vi jobber med programmering av robot, en forskeroppgave og å drive markedsføring for klassen. Dette er faktisk et prosjekt som gjennomføres over hele verden, sier Irons til nettavisen. Så langt i år er det totalt 936 påmeldte lag, deriblant 8. klasse fra Ibestad skole er Lag 4.