I fjor hadde ungene i 5.klasse på Elvetun skole i Dyrøy kommune samlet inn nesten 40 pakker til Sjøvegan statlige asylmottak. I år går elevene i 6.klasse, og de bestemte seg tidlig for å fortsette tradisjonen der de startet i fjor. Også i år ville de samle inn gaver til mottaket. Og gaver samlet de inn. Sist år hadde de med seg 40 pakker, men i år kom de opp i nesten 90 pakker. - Vi ville så gjerne hjelpe og vi blir så glad når vi ser hvor glade de blir for å få pakker hos oss, sier elevene.


Spente

Det var et gjeng med spente unger som satt oppe på mottaket og ventet på pakkene som skulle komme, og aller helst hadde de åpnet alle pakkene med en gang. Men som oss alle andre, måtte også de vente til julaften, men for en jul det kommer til å bli nå ! En av ungene fra mottaket fortalte at han gledet seg så til jul for da skulle han åpne masse pakker og feire bursdagen til hele verden. Det er utrolig godt sagt fra en liten gutt. Det passer godt når hele verden feirer jul samtidig og sammen. Da blir det jo som en eneste stor bursdag.


Pakker
Mottaket har tidligere gått ut med et lite ønske om pakker til ungene som bor på mottaket, og en liten samtale med Hilde Løvberg kan avsløre at responsen er like stor i år som i fjor, kanskje ennå større, og det gleder de ansatte på mottaket veldig. - Det er helt enormt det vi opplever nå. Den givergleden folk viser er bare helt super, sier Hilde Løvberg og smiler bredt. Hun er veldig stolt over givergleden til folk i Salangen, og ikke minst det engasjementet de dyktige elevene på Elvetun skole har vist. Og at de kommer igjen flere ganger, viser nettopp det. Et stort engasjement. - Elevene på Elvetun har gjort en super jobb og fortjener virkelig ros for den innsatsen de har lagt i dette, sier hun før pizzaen blir levert og hun går inn for å kose seg sammen med både store og små på mottaket.