Asle Fjell-Skardal på Andørja lanserer i dag fredag sin sang  «Vinter».  Med seg har han fått flere lokale gode sang- og musikkrefter.  Sangen «Vinter» beskriver Asle som en typisk gladlåt. Denne sangen er nå forsmaken på et snart ferdigprodusert album, som utelukkende har blitt laget av lokale folk. Asle er tydelig stolt over sitt musikalske verk som nå er offentlig.

– Sangen handler om gleden av at snøen kommer. Du blir jo i så godt humør av snøen. Det er mange som synes at snø er et ork og slit, men en vinter uten snø blir mørk og trist med en gang, sier Fjell-Skardal med et smil om munnen.

Her kan du høre en smakebit av «Vinter»:


Kjent lokal stemme
Stemmen i sangen  «Vinter» er ibestadværingen Anders Fosshaug. Men på de andre låtene på albumet vil det være sterkt preg av lokale musikere og produsenter. Blant annet er mannskoret Bel Chorus med, Erika Toth på fiolin, Dag Erik Pedersen på bass og vokal av Emilie Fosshaug. Dette er bare for å nevne noen. Plata som kommer på vårparten 2021 har totalt 12 låter og fått navnet «Et nes i Nordhavet».

– Dette prosjektet startet opp i kjølvannet av et bestillingsverk som heter «Nordhavet» i forbindelse med en skipsdåp i februar 2019, samtidig som jeg og reder Børge Arvesen i flere år har filosofert over hva som er lyden av Andørja, forteller Asle Fjell-Skardal til nettavisen.