Det ble tidlig klart at det ikke befant seg noen beboere i huset da brannvesenet kom frem. En av de som jobber på enheten, som tilhører KOA Salangen (Kvæfjord Opplevelse & Avlastning) er også utrykningsleder ved Lenvik brannvesen, og fikk rask kontroll og fikk luftet ut røyk fra bolighuset som ligger rett ved siden av hovedbygningen. - Han var snarrådig og visste hva han skulle gjøre. Det har forminsket skadene, sier fagleder ved brannvesenet, Magne Larssen til nettavisen.


Årsak
Politiet i Midtre Hålogaland meldte tidligere søndag formiddag at brannen søndag var påtent av en beboer ved enheten. Det framgikk av en melding på politiets Twitter- konto. Nå har politiet trukket denne meldingen tilbake, og sier heller at årsaken er uavklart. Ingen personer skal ha blitt skadet i hendelsen som skjedde søndag formiddag. En patrulje fra politiet i Narvik ankom stedet søndag formiddag for å starte etterforskning.

brannkoabig2.jpg


Fagleder brann, Magne Larssen skryter av de ansatte ved KOA Salangen for rask håndtering av situasjonen søndag. FOTO: JON HENRIK LARSEN

 

 

 


Se tv-innslag på Astafjord-TV