Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
8klasseturbig
Kristina, Maiken og Ingvild gleder seg til turen. FOTO: KARIN HASUND

8.klassinger vil på tur:

Ønsker dine tomflasker

SJØVEGAN: Allerede i 8. klasse starter elevene å spare til den tradisjonelle turen i tiende. Klasse 8A ved Salangen ungdomskole har funnet ut at det ligger mye penger i tomflasker og håper at flest mulig vil donere flaskene sine til disse flittige elevene.


Turen i tiendeklassen er en fin måte å avslutte grunnskolen før man går hver sine veier videre i livet. En slik tur krever mye planlegging, og ikke minst en god del penger. Derfor starter gjerne elevene tidlig med å spare penger. 8A håper du vil gi et lite bidrag til deres tur ved å gi dem tomflaskene dine.  

Kommer i løpet av uken
De første elevene tok en innsamlingstur allerede i går, men dette er noe de kommer til å fortsette med hele denne uken og litt ut  i helgen. - Vi satser på at til neste uke skal vi ha gått over hele Salangen kommune og spurt etter flasker, sier Ingvild Østby.  For at innsamlingen skal gå så raskt som mulig håper 8-klassingene at de som har flasker å gi bort kan gjøre de klar til henting på forhånd.

 
Geir har vært i Barcelona og vil svært gjerne tilbake dit. FOTO: KARIN HASUND.

Spennende reisemål
Det er 18 elever i A klassen. Turen de samler inn penger til, er på slutten av 10-klassen. Tidligere klasser har gjerne reist utenlands, noe også denne klassen ønsker. Noen av elevene har vært utenlands før, andre ikke, men de gleder seg allerede. Men hvor de skal dra er de ennå ikke blitt enige om, bare at det skal være et spennende sted. Jentene kunne gjerne tenkt seg en shoppingtur til London, eller en utflukt til Eiffeltårnet i Paris. Mens guttene er mer stemt for Barcelona eller andre land som har gode fotball-lag. Heldigvis er turen ennå et stykke frem i tid så de har to år til å bli enige på.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn
Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen
Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS