Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
revejakt
Nå kan småviltjegerne jakte på denne krabaten, sier Ronny Dørum (t.v) og Hans Jørgen Pedersen (t.h) i Salangen jeger og fiskerforening. FOTO: JON HENRIK LARSEN

For mye rev i kommunen - igjen:

Åpner for revejakt igjen

SJØVEGAN: Salangen jeger og fiskerforening har i samarbeid med Salangen kommune og Øvre Salangen sauesankarlag åpnet for jakt på rev i kommunen igjen.


Det er i første omgang gitt klarsignal til felling av 30 rev, men denne kan muligens bli utvidet senere. Det har vært enormt med lemmen i år, noe som har gjort at flere rev har overlevd og derfor er det nå for mange, og noen må taes ut. Det er også observert skabbrev så denne er spesielt viktig å få bort.


Skuddpremie
Alle som har lov til å jakte på småvilt kan være med på å ta ut rev. Når en rev er tatt ut skal hele dyret taes med til Ronny Dørum eller Hans Jørgen Pedersen på Sjøvegan Byggevare. Her skal "Mikkel rev" forevises og merkes. Det er gitt 300 kroner i skuddpremie for hver rev som taes ut.- Vi oppfordrer alle om har lisens til småvilt jakt, til å hjelpe oss med å få tatt ut hele kvoten, for å få opp fuglebestanden igjen, sier Ronny Dørum i Salangen jeger og fiskerforening til nettavisen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn