På bildet: Fyrverkerigjengen monterer alle rakettene som skal fyres i kveld fra Henriksen-kaia kl. 20.00.


De er kommet til det tidspunktet i år da de blir guttunger igjen. Joda, det er snakk om fyrverkerigjengen som står for rakettshowet på Henriksen-kaia hver nyttårsaften. I disse dager har det vært hektisk aktivitet på bomberommet hos Maxi Miljø. Her har rakettene blitt satt sammen slik at de blir sikkerhetsmessig avfyrt på showet nyttårsaften kl. 20.00.


"Tayma og tilrettelagt"
Årets fyrverkerishow i Sjøvegan- sentrum er på nøyaktige 15 minutter, forteller sjefsfyrbøterne Morten Andersen og Jens Viktor Steinsund.  - Det kommer til å bli stort og mye mer fyrverkerier i år, vi har fått noen nye raketter vi skal fyre av også, så det blir veldig stort, forteller en ivrig Jens Viktor Steinsund. Han legger til at man har fått fyrverkerier fra leverandøren Engelsrud som skal skytes opp i kveld.


På bildet:
Jens Viktor Steinsund og datteren Tone leser og studerer de ulike fyrverkeriene.


Som julaften

For Jens Viktorer nyttårsaften som julaften, da er det mest gleder for han. Det blir start av underholdning, taler, lyd og bildeshow allerede fra kl. 19.00 på Henriksenplassen på Sjøvegan. Fotograf Hans Erik Børve skal vise fram bilder han har tatt igjennom 2008. Klokken 20.00 er nedtellingen til showet ferdig, og rakettene blir å gå i luften med et høyt SMELL ! Salangen-Nyheter vil selvfølgelig komme med en fyldig reportasje fra årets show i etterkant !
Alle foto: Jon Henrik Larsen