På bildet: Det blir lite med kunder på Bunnpris i Lavangen når butikken legges ned fra 31.desember i år.


Butikken som ble åpnet i Lavangen 31.januar i år, må nå stenge dørene. - Vi har ikke mulighet til å drive butikken i denne kommunen, når det offentlige stiller midler til disposisjon til konkurrenten som er Spar, sier butikkeier Bjørn-Inge Rikhardsen til nettavisen i dag. Han mener at han er utsatt for forskjellsbehandling av Lavangen kommune. - Spar- butikken leier i lokaler som kommunen har ordnet til dem, og de leier for en råbillig pris. 120 kr. pr kvadratmeter pr. år, sier Rikhardsen.


Styrt avvikling
Når Bunnpris-butikken legges ned, er det 9 ansatte som ikke har jobb å gå til. - Mitt spørsmål til kommunen er jo om man har råd til å la ansatte bli arbeidslediige på grunn av den situasjonen de setter seg i, sier Inge Rikhardsen. Han forteller imdlertidig om at butikken nå har en styrt avvikling ut året, og skal kjøre med reduksjon på varer på mellom 20 til 30 prosent mot nyttår. - Vi begynner avviklingssalget nå førstkommende mandag, sier butikkeieren. Bunnpris-butikken på Tennevoll har hatt en omsettning på rundt 5. til 6. millioner kroner igjennom dette året, i følge Rikhardsen sine beregninger. - Vi har tjent det vi har tjent på dette året, med det gode konseptet vi har for butikken, sier Bjørn-Inge.


På bildet: Bunnpris- butikken i Lavangen er historie fra nyttår.


Grunnlag for en butikk
Etter at Bjørn-Inge Rikhardsen bestemte seg for å avvikle butikken på Tennevoll, er han klar i sin tale. - Vi ser at Lavangen har ikke grunnlag for mer enn en butikk i bygda. Noe annet er den ikke tjent med, sier han. Nå skal han også selge unna bensinstasjonen som står som et spøkelsesbygg utenfor sentrum. - Jeg ønsker å selge stasjonen og butikklokalene, og kvitte meg med alt som er i Lavangen, sier en bestemt Rikhardsen overfor nettavisen. Han avslutter med å si at han håper at nyttårsforsettet for kommunen kan være, å gi næringslivet i bygda like villkår. Nettavisen var i kontakt med butikksjef for Spar i Lavangen, Ole Johnny Røstvold. Han ønsket ikke å kommentere saken.
Begge foto: Jon Henrik Larsen